Nejlepší dortový korpus
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 54 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 178.4 mg
 - Draslík 52.6 mg
 - Vláknina 1886 mg
 - Vitamín A 1886 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Formu vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou.
 - 
                                2
K přípravě těsta použijeme vejce, která mají pokojovou teplotu.
 - 
                                3
Ve šlehači asi 7 minut šleháme celá vejce s cukrem. Než budou vejce ušlehaná dosvětla, přiléváme velmi pomalu horkou vodu.
 - 
                                4
Do hmoty vmícháme citronovou kůru, po částech prosátou mouku, v níž jsme promíchali vanilkový cukr, na závěr rozpuštěné máslo.
 - 
                                5
Těsto vlijeme do formy a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme 45 minut. Zda je korpus upečený, poznáme tak, že vpíchneme do těsta špejli a pokud se na ni těsto nelepí, je korpus upečený.
 - 
                                6
Po upečení necháme korpus vychladnout ve formě „hlavou dolů“. Vychladlý corpus položíme na talíř tak, jak byl ve formě.