Ty nejlepší kremrole
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 280 g Cukr krupice
 - 60 ml Voda pitná
 - 4 ks Vaječný bílek slepičí
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 7 polévková lžíce Mléko kefírové
 - 3 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 577 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 67 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 137.6 mg
 - Draslík 42.6 mg
 - Vláknina 1975.3 mg
 - Vitamín A 1975.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 42 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plechy vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 200 °C.
 - 
                                2
Do mísy prosejeme mouku, nakrájené kousky másla a nalijeme kefír. Rychle zpracujeme nelepivé, hladké těsto. Z těsta tvarujeme kouli, zabalíme do fólie a nejlépe přes noc dáme do lednice.
 - 
                                3
Druhý den těsto rozdělíme na poloviny, vyválíme dvě 3 mm silné obdélníkové placky. Pomocí pravítka nakrájíme pruhy dlouhé 20 cm a široké 3 cm. Pruhy namotáme na kremrolové trubičky potřené máslem, na koncích těsto přitiskneme. Stejně zpracujeme i druhou placku.
 - 
                                4
Kremrole naskládáme na plechy, necháme mezi trubičkami rozestupy, pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut. Ještě teplé kremrole sundáme z trubiček a necháme vychladnout.
 - 
                                5
V mezičase připravíme náplň. V kastrole rozvaříme cukr s vodou. V míse vyšleháme bílky se solí, poté pomalu zašleháváme horký cukerný rozvar. Na závěr zašleháme citronovou šťávu. Šleháme, dokud krém nezchladne.
 - 
                                6
Krém nandáme do cukrářského sáčku a plníme vychladlé kremrole. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.