Nejlepší pudinkáče
Suroviny
- 42 g Droždí
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 250 ml Mléko polotučné
 - 200 ml Olej rostlinný
 - 600 ml Mléko plnotučné
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 0.25 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 2 balení Pudink vanilkový
 - 5 polévková lžíce Cukr krupice
 - 0.5 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 5 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 901 kcal
 - Sacharidy 80 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 301 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 281 mg
 - Draslík 254.8 mg
 - Vláknina 4642 mg
 - Vitamín A 4642 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 3.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 640.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plech vyložíme pečicím papírem.
 - 
                                2
V misce utřeme rozdrobené droždí se lžící cukru, rozmícháme se lžící vlažného mléka a lžící mouky. Nechám droždí vykynout.
 - 
                                3
Do mísy prosejeme mouku, smícháme se solí, kypřicím práškem, cukrem, vzešlým droždím, žloutky a přimícháme tolik vlažného mléka, abychom vypracovali hladké, nelepivé těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a na teple necháme vykynout. Během kynutí těsto jednou promícháme.
 - 
                                4
Z vykynutého těsta tvarujeme rohlíčky, nebo dva válečky spleteme dohromady, klademe na plech, potřeme žloutkem rozšlehaným s mlékem a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme zhruba 15 minut.
 - 
                                5
Upečené rohlíčky necháme vychladnout, poté podélně rozřízneme a plníme krémem.
 - 
                                6
Krém připravíme svařením mléka smíchaného s pudinky. Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny a postupně zašleháváme vychladlý pudink. Rohlíčky plníme pomocí cukrářského sáčku.