Briošky
Suroviny
- 70 g Máslo čerstvé
 - 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Cukr krupice
 - 180 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 1 ks Droždí sušené
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 polévková lžíce Mák - semena
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
 - Sacharidy 95 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 84 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 179.4 mg
 - Draslík 65.6 mg
 - Vláknina 8473 mg
 - Vitamín A 8473 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 160 °C.
 - 
                                2
Všechny ingredience, počínaje od tekutých, dáme do pekárny a zvolíme program „těsto“.
 - 
                                3
Hotové těsto rozdělíme na kousky a tvoříme briošky. A na válu necháme ještě 30 minut kynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem.
 - 
                                4
V předehřáté troubě pečeme dozlatova. Upečené briošky necháme vychladnout na tácu.