Barevný koláč
Suroviny
- 300 g Máslo čerstvé
 - 300 g Mouka polohrubá
 - 200 g Zakysaná smetana
 - 300 g Cukr moučkový
 - 300 g Cukr moučkový
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Pudinkový prášek - kakaový
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Rum
 - 2 polévková lžíce Pudinkový prášek - vanilkový
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Pudinkový prášek - malinový
 - 2 polévková lžíce Pšeničná mouka hrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 710 kcal
 - Sacharidy 92 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 89 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 88 g
 - Cholesterol 173.8 mg
 - Draslík 223 mg
 - Vláknina 2307.2 mg
 - Vitamín A 2307.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 38.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo (nebo Heru) s moučkovým a vanilkovým cukrem utřeme v míse do pěny. Postupně přidáváme vejce a třeme. Potom vmícháme zakysanou smetanu a nakonec polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
 - 
                                2
Těsto rozdělíme na tři díly a každý díl obarvíme pudinkovými prášky (vanilkový, kakaový a malinový).
 - 
                                3
PLech s okrajem nebo pekáč vymažeme máslem a vysypeme hrubou mouko. Připravené různě barevné těsto střídavě klademe lžící na plech.
 - 
                                4
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
 - 
                                5
Vychladlý koláč přelijeme polevou.
 - 
                                6
Příprava polevy: Cukr, horkou vodu, rum a citronovou šťávu utřeme dohladka a nalijeme na vychladlý koláč.