Katalánský karamelový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 18 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 386.9 mg
 - Draslík 70.4 mg
 - Vláknina 1566.7 mg
 - Vitamín A 1566.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve utřeme cukr, maizenu a žloutky do pěny.
 - 
                                2
Poté nastrouháme citrónovou kůru a společně s mlékem a vanilkovým luskem přivedeme v kastrůlku k varu. Přes sítko pomalu a za stálého míchání vmícháme do cukrové pěny a 10minut povaříme.
 - 
                                3
Směs rozlijeme do šesti misek a necháme vychladnout.
 - 
                                4
Hotový krém posypeme hnědým cukrem a pod grilem necháme zkaramelizovat.