Zeleninový bochník
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 866 kcal
 - Sacharidy 131 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 773 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 124 g
 - Cholesterol 11.3 mg
 - Draslík 637.1 mg
 - Vláknina 13905 mg
 - Vitamín A 13905 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Protlak rozmícháme v 280 ml teplého mléka. Droždí rozmícháme ve zbytku teplého mléka, smícháme ho s moukou, solí, cukrem, šťávou, olejem a protlakem. Ze směsi vytvoříme těsto, deset minut ho zpracováváme, přikryjeme utěrkou a necháme dvě hodiny kynout. Mezitím nasekáme rajčata a cibuli. Těsto vytvarujeme na čtyři bochníky a na pečícím papíře na plechu je pod utěrkou necháme kynout dalších čtyřicet pět minut.
 - 
                                2
Pak je pečeme tři čtvrtě hodiny v troubě, necháme je zchladnout.