Jogurtový koláč ze dvou těst
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 600 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 89 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 122.1 mg
 - Draslík 196.9 mg
 - Vláknina 3308.3 mg
 - Vitamín A 3308.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jogurt necháme 60 minut okapat na sítě s pruhem propustné látky.
 - 
                                2
Hrozinky namočíme do čaje a necháme louhovat.
 - 
                                3
Ze 150 g mouky, 75 g moučkového cukru, 12 g vanilkového cukru a 1 špetky soli vytvoříme směs, kterou promícháme se 100 g pokrájeného másla. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto, které vyválíme, přendáme do pečící formy a necháme odpočívat.
 - 
                                4
Smícháme 30 g másla, 2 žloutky, 150 g moučkového cukru, 12 g vanilkového cukru. Přidáme mléko s rozpuštěnou maizenou, jogurt, ořechy a okapané hrozinky.
 - 
                                5
Bílky vyšleháme v tuhý sníh, který opatrně vmícháme do jogurtového těsta. Celou směs nalijeme na těsto ve formě.
 - 
                                6
Pečeme při 220 °C 50 minut.
 - 
                                7
Upečený koláč necháme chladnout v troubě. Teprve až zcela vystydlý vyklopíme z formy.