Zmrzlina Parfet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 762 kcal
 - Sacharidy 87 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 58 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 82 g
 - Cholesterol 483.6 mg
 - Draslík 281.2 mg
 - Vláknina 4850 mg
 - Vitamín A 4850 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vanilkový lusk rozřízneme a dáme do mléka. Uvedeme k varu, přisypeme 100 g cukru a poté odstavíme. Necháme 10 minut louhovat.
 - 
                                2
Žloutky ušleháme do bílé pěny se 110 g cukru. Poté přidáme pár lžic horkého mléka, zamícháme a vlijeme celý zbytek mléka. Vanilkový lusk jsme nejprve vyjmuli.
 - 
                                3
Dáme vařit do zhoustnutí, poté odstavíme z plotny. Vmícháme zakysanou smetanu.
 - 
                                4
Oříšky necháme nasucho opražit v troubě při 180 °C. Rukou odrolíme slupky. Ze zbytku cukru a 3 0ml vody vytvoříme karamel. Oříšky rozložíme na mramorovou desku potřenou olejem a zalijeme karamelem. Necháme vystydnout, poté rozdrolíme na menší kousky. Ty přisypeme do krému zamícháme a necháme vychladit v nádobě na šerbet.