Smažená rybí kolečka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 819 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 104.3 mg
 - Draslík 686.9 mg
 - Vláknina 10315.8 mg
 - Vitamín A 10315.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.1 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané nakrájené brambory dáme vařit do vroucí osolené vody na 15-20 minut, až změknou. Rybu dáme vařit do mléka s bobkovým listem a celým pepřem. Vaříme asi 10 minut.
 - 
                                2
Mléčný vývar slijeme a uschováme. Rybu necháme vychladnout,
 - 
                                3
sloupneme kůži, odstraníme kosti a maso rozdrobíme.
 - 
                                4
Brambory vsypeme do mísy, přidáme máslo a přilijeme tři polévkové lžíce z uschovaného mléčného vývaru. Vše rozšleháme na hladkou kaši, přidáme rozdrobené rybí maso a petrželovou nať, osolíme, opepříme a zamícháme.
 - 
                                5
Na talíř nasypeme strouhanku. Rukama vytvoříme ze směsi brambor a rybího masa 8 placiček o průměru 7 cm. Každou placičku nejprve namočíme do vejce, potom ji obalíme ve strouhance.
 - 
                                6
Na pánvi rozehřejeme menší množství oleje a placičky postupně 5 minut z každé strany osmažíme. Ihned podáváme s tatarskou omáčkou.