Zépékaný prosný nákyp se švestkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 636 kcal
 - Sacharidy 85 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 155 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 78 g
 - Cholesterol 45 mg
 - Draslík 290.7 mg
 - Vláknina 13855 mg
 - Vitamín A 13855 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 960.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Proso dáme do síta a přelijeme ho 2-3 x vařící vodou (1.5 litr). Pak ho dáme do zapékací misky, přilijeme 6 dl mléka, přidáme 2 špetky soli, 1 lžíci cukru, omyté sušené švestky bez pecek s hrozinkami, promícháme a dáme do předem vyhřáté trouby zapéct. Pomalu pečeme při 180°C přibližně 35-45 minut. Mléko se musí do prosa úplně vsáknout.
 - 
                                2
Prosnou kaši se švestkami rozdělíme na talíře, posypeme skořicovým cukrem, přelijeme máslem a podáváme s švestkovým kompotem.