Medový perník s rumem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 529 kcal
 - Sacharidy 97 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 152 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 29.9 mg
 - Draslík 96.5 mg
 - Vláknina 2843.8 mg
 - Vitamín A 2843.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.1 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy nasypeme mouku, promícháme s cukrem, přidáme med, vejce, skořici, anýz, hřebíček, sodu, přilijeme mléko a vypracujeme perníkové těsto. Vyválíme ho na středně silný plát, plech pomažeme tukem a celý plát těsta ne něj přendáme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi půl hodiny.
 - 
                                2
Plech s těstem vyndáme a necháme vychladnout.
 - 
                                3
V hrnku rozmícháme horký rum s vanilkovým cukrem, mícháme tak dlouho, až poleva bude jednolitá a bude se lesknout. Vychladlý perník potřeme rumovou polevou, posypeme drcenými ořechy a nakrájíme na řezy.