Lívance s česnekovým máslem a šunkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1116 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 90 g
 - Sodík 356 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 130.3 mg
 - Draslík 127 mg
 - Vláknina 5055 mg
 - Vitamín A 5055 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 10.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 64.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo nakrájené na kousky spolu s oloupaným česnekem a soli rozmixujeme na hladkou hmotu.
 - 
                                2
Do skleněné malé nádoby dáme máslo, v mikrovlnné troubě rozpustíme a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Mouku vysypeme do misky, přidáme rozdrobené droždí, kypřící prášek, sůl, promícháme, přimícháme vejce, mléko, nakonec vlijeme teplé máslo, přidáme na tenké a malé kousky nakrájenou uzenou šunku nebo uzené maso a vařečkou ještě dobře promícháme. Připravené lívancové těsto odložíme na teplé místo 10 minut odpočinout.
 - 
                                4
Na pánvi rozpálíme olej, lžící pokládáme těsto na olej a pečeme tak dlouho, aby se na povrchu lívanců ukázali malé dírky, potom otočíme na druhou stranu a pečeme dozlatova. Pečeme do spotřebování těsta. Upečené lívance do servírování udržujeme teplé.
 - 
                                5
Ještě teplé lívance pokládáme na mělké talíře, na každou porci položíme česnekové máslo a podáváme.