Palačinky řecké
Suroviny
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 400 g Meloun vodní
 - 300 g Sýr Feta
 - 300 g Špenátové listy mražené
 - 200 g Olivy nakládané
 - 10 g Oregano sušené
 - 400 g Mouka pšeničná hladká
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Chilli paprička
 - 5 dl Mléko plnotučné
 - 1 dl Pomerančová šťáva
 - 1 dl Olej slunečnicový
 - 1 dl Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1102 kcal
 - Sacharidy 97 g
 - Tuky 73 g
 - Sodík 1200 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 160.7 mg
 - Draslík 583.2 mg
 - Vláknina 6511.5 mg
 - Vitamín A 6511.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.8 mg
 - Vitamín E 13 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 777.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Meloun oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, dáme do misky, přidáme na kousky nakrájený sýr, celé, vypeckované olivy, polijeme olivovým olejem a vše zlehka promícháme. Odložíme stranou na další použití.
 - 
                                2
Mouku prosijeme spolu s kypřícím práškem do misky, přidáme sůl, pepř, chilli koření, vejce, přilijeme pomerančovou šťávu, vlijeme mléko, přidáme dvě lžíce oleje a šlehačem všechny suroviny vyšleháme na hladkou hmotu. Misku přikryjeme a těsto necháme 15 minut odležet.
 - 
                                3
Pánev mírně potřenou olejem rozpálíme, na dno nalijeme těsto, na středně silném ohni dozlatova opečeme palačinky po obou stranách. V pečení pokračujeme až do spotřebování všeho těsta a palačinky udržujeme po celou dobu teplé.
 - 
                                4
Hotové palačinky hned upravíme na talíře, naplníme připravenou náplní z melounu a sýru, přiklopíme a každou porci posypeme oreganem. Ihned podáváme.