Chléb se šafránem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 112 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 50.9 mg
 - Draslík 22.2 mg
 - Vláknina 371.7 mg
 - Vitamín A 371.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mléko v menším hrnci přivedeme téměř k varu, přisypeme do něj šafrán a odstavíme na 20 minut.
 - 
                                2
Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vychladlé mléko se šafránem, přidáme vejce, máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami, vše poprášíme droždím.
 - 
                                3
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
 - 
                                4
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku a zapneme.
 - 
                                5
Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.