Portugalské jablkové smaženky
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 150 g Cukr krupice
 - 150 ml Mléko polotučné
 - 75 ml Olej olivový
 - 1.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 3 ks Jablka
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 1 l Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 4 polévková lžíce Pernod
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2333 kcal
 - Sacharidy 90 g
 - Tuky 219 g
 - Sodík 35 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 101.1 mg
 - Draslík 224.1 mg
 - Vláknina 7789.1 mg
 - Vitamín A 7789.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.7 mg
 - Vitamín E 18.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka. V míse je pokapeme citronovou šťávou, likérem a poprášíme cukrem. Promícháme a necháme 30 minut stát.
 - 
                                2
V misce prošleháme vejce, mléko, olivový olej a zbylý cukr. Vmícháme mouku, prášek do pečiva a skořici. Vymícháme hladké hustší těstíčko, které necháme 30 minut odpočinout.
 - 
                                3
V rozehřátém oleji ve fritovacím hrnci smažíme kolečka jablek namočená v těstíčku dozlatova a dokřupava. Vyjmeme na papírovou utěrku. Podáváme teplé, poprášené moučkovým cukrem.