Burisónové knedlíky z bílků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 276 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 66 g
 - Cholesterol 257.6 mg
 - Draslík 145.2 mg
 - Vláknina 532 mg
 - Vitamín A 532 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky se špetkou soli vyšleháme do sněhu, žloutky zpracujeme s moukou a práškem do pečiva do řidšího těsta. Potom do těsta vmícháme burisony a nakonec vmícháme opatrně sníh z bílků.
 - 
                                2
Těsto rozdělíme do 5 stejných hrnečků a hrnečky vložíme do hrnce s vroucí vodou tak, aby byly do poloviny ponořené. Vaříme ve vodní lázni asi 30 minut.
 - 
                                3
Po uvaření knedlíky z hrnečků ihned vyklopíme a odřízneme z nich vrchní stranu.
 - 
                                4
Knedlíky podáváme horké k masům a omáčkám.