Černý kořen v mléčné omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 137 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 228 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 14.8 mg
 - Draslík 275.6 mg
 - Vláknina 5072.8 mg
 - Vitamín A 5072.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 161 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytý a oškrabaný černý kořen pokrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli a drobně ji pokrájíme. V hrnci si na másle zpěníme cibuli, přidáme černý kořen, sůl, pepř, promícháme, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka.
 - 
                                2
Mezitím si připravíme mléčnou bešamelovou omáčku. V pánvi si roztopíme máslo, přimícháme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme mléko, zakysanou smetanu a bešamelovou omáčku dobře rozkvedláme. Nesmí se nám utvořit hrudky. Za častého míchání pomalu vaříme 10 minut. Omáčku přilijeme k černému kořenu, necháme společně přejít varem, dochutíme solí a servírujeme.