Kakao z dánské kuchyně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 41 mg
 - Draslík 78.1 mg
 - Vláknina 2150 mg
 - Vitamín A 2150 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 776.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kompotové hrušky necháme okapat. Mléko a zmrzlinu spolu s hruškami a kakaem rozmixujeme. Smetanu s vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhou šlehačku. Čokoládu nastrouháme.
 - 
                                2
Rozmixované mléko se zmrzlinou rozlijeme do vysokých sklenic. Povrch každého kakaa ozdobíme vyšlehanou šlehačkou. Posypeme ještě nastrouhanou čokoládou a podáváme.