Letní rýžová pochoutka
Suroviny
- 200 g Kompot jahodový
 - 200 g Kompot mandarinkový
 - 40 g Pudinkový prášek - kakaový
 - 200 g Rýže loupaná
 - 250 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 20 g Cukr vanilka
 - 2 ml Citronová šťáva
 - 2 kávová lžička Citronová kůra
 - 1 ks Vanilkový lusk
 - 1 špetka Sůl
 - 5 dl Mléko plnotučné
 - 5 dl Víno bílé
 - 5 dl Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 - 3 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 52 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 54.2 mg
 - Draslík 141.8 mg
 - Vláknina 3681.3 mg
 - Vitamín A 3681.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 518 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce vlijeme vodu a víno. Slabě osolíme, přisypeme cukr a opranou rýži. Necháme rýži 120 minut nabobtnat. Hrnec s rýží postavíme na sporák a přisypeme vanilkový cukr, přidáme vanilku a na mírném ohni za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Kaši stáhneme z ohně, vmícháme do ní jemně nastrouhanou citrónovou kůru a šťávu. Kaši nalijeme do ploché nádoby a necháme ztuhnout.
 - 
                                2
Do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme pudinkový prášek, cukr. Za stálého míchání uvaříme hustý krém, který ještě teplý nalijeme na vychladlou a ztuhlou rýžovou kaši. Opět necháme odležet.
 - 
                                3
Následně pochoutku nakrájíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé dezertní talířky. Každou porci bohatě ozdobíme jahodovým a mandarinkovým kompotový ovocem. Těsně před podáváním na porce nastříkáme vyšlehanou šlehačkou a servírujeme.