Finský bramborový pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 480 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 524 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 48.8 mg
 - Draslík 1032.8 mg
 - Vláknina 12596 mg
 - Vitamín A 12596 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1198.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvaříme 1 kg dobře omytých brambor v 1,4 litru vody doměkka, vaříme je přibližně 20 minut. Poté je slijeme a horké oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Přidáme k nim hrubou mouku, cukr, dobře je promícháme, těsto zakryjeme čistou utěrkou a necháme minimálně 1 hodinu odpočinout.
 - 
                                2
Poté do těsta přidáme sůl, vlahé mléko, roztopené máslo a těsto dobře vyšleháme na lehké pyré.
 - 
                                3
Pekáček vytřeme máslem, naplníme ho bramborovým pyré a dáme do předehřáté na 170°C-180°C trouby péct. Pečeme dozlatova až zlatohněda přibližně 35-45 minut. Teplý puding nakrájíme na porce a hned servírujeme.