Jablečný koláč s pudinkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 104 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 45.6 mg
 - Draslík 288 mg
 - Vláknina 8027.3 mg
 - Vitamín A 8027.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupaná jablka nahrubo nastrouháme nebo nakrájíme na plátky. Smícháme je s cukrem a pudinkovými prášky - nevaříme, jen vsypeme prášek do jablek a promícháme.
 - 
                                2
Z mouky, másla, mléka a prášku do pečiva vypracujeme těsto, rozdělíme na dva díly a z každého vyválíme plát.
 - 
                                3
Jeden plát těsta přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a rozprostřeme na něj náplň. Přikryjeme druhým plátem.
 - 
                                4
Povrch koláče potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.