Vejce v odtučněném mléce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 249 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 162 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 490.7 mg
 - Draslík 155.4 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrůlku svaříme odtučněné mléko s náhradním sladidlem a vydlabanou dužinou z vanilkového lusku. Přidáme i vydlabaný lusk.
 - 
                                2
V misce rozšleháme vejce.
 - 
                                3
Z mléka vyjmeme lusk a horké mléko za stálého míchání pomalu naléváme do rozšlehaných vajec.
 - 
                                4
Směs přelijeme do zapékací formy a pečeme ve vodní lázni v troubě vyhřáté na 220°C.
 - 
                                5
Dezert podáváme studený.