Špenátové štrudle
Suroviny
- 40 g Cibule
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 200 g Mouka polohrubá
 - 20 g Cukr krupice
 - 400 g Špenát listový čerstvý
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 2 špetka Muškátový oříšek
 - 2 dl Smetana 12% (konzumní)
 - 5 dl Mléko polotučné
 - 1 polévková lžíce Hrozinky
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 159 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 105.8 mg
 - Draslík 683.7 mg
 - Vláknina 8946.6 mg
 - Vitamín A 8946.6 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.4 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 65.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Našleháme si hladké těstíčko z mléka, mouky, vejce, trošky cukru, citronové kůry a špetky soli.
 - 
                                2
Upečeme tenké palačinky.
 - 
                                3
Vypereme důkladně špenát, povaříme krátce v osolené vodě, pak scedíme, vodu vymačkáme a špenát nasekáme nadrobno.
 - 
                                4
Zpěníme na másle nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný špenát, můžeme i rozinky a necháme chvilku dusit.
 - 
                                5
Potom zaprášíme moukou, osolíme, okořeníme muškátovým květem, přilijeme smetanu či mléko a dusíme dokud nám to nezhoustne.
 - 
                                6
Palačinky naplníme špenátem, svineme a skládáme vedle sebe do vymazané nádoby. Zalijeme mlékem s rozmíchanými žloutky a pozvolna zapékáme v předem vyhřáté troubě.
 - 
                                7
Po zapečení lžící vykrajujeme kousky, klademe je na talíře a přeléváme mlékem, které nám zbylo v nádobě po zapečení.