Jablečné rohlíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 193 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 63.4 mg
 - Draslík 292.9 mg
 - Vláknina 7889.3 mg
 - Vitamín A 7889.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozdrobené droždí smícháme se lžičkou krupicového cukru a zalijeme vlažným mlékem. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.
 - 
                                2
V míse smícháme mouku se špetkou soli, moučkovým cukrem, žloutkem, rozpuštěnou vlahou Herou (nebo máslem) a kváskem. Vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
 - 
                                3
Vykynuté těsto rozdělíme na tři díly. Každí díl rozválíme na kulatý plát, který rozkrojíme na 6 stejných dílů. Na širší část každého dílu položíme trochu hrubě nastrouhaných a vymačkaných jablek, pocukrujeme je a ochutíme strouhanou citronovou kůrou. Těsto s náplní stáčíme ke špičce do tvaru rohlíku.
 - 
                                4
Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v předem vyhřáté troubě na 200°C asi 15 minut.