Zeleninový závin z listového těsta
Suroviny
- 250 g Brambory
 - 250 g Listové těsto
 - 200 g Zeleninová směs jarní - mražená
 - 250 g Zakysaná smetana
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 281 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 113.3 mg
 - Draslík 410.4 mg
 - Vláknina 10898.8 mg
 - Vitamín A 10898.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané, na kostky nakrájené brambory vaříme v osolené vodě 15 minut, scedíme je a rozmačkáme.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli necháme zesklovatět na másle, přidáme mraženou zeleninu, trochu vody a dusíme pod poklicí asi 5 minut.
 - 
                                3
Brambory smícháme se zakysanou smetanou a vejcem. Přidáme dušenou zeleninu, nasekanou petrželku, sůl a pepř.
 - 
                                4
Listové těsto rozválíme do obdélníku, poklademe náplní, svineme do závinu a přendáme na plech, vyložený pečicím papírem. Závin potřeme mlékem a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 30 minut.