Polévka z čekanky
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
 - 1000 g Čekanka
 - 100 g Šunka dušená
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 4 kávová lžička Kari koření
 - 3 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Vývar z hovězích kostí
 - 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
 - 2 polévková lžíce Řeřicha
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 1184 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 35.7 mg
 - Draslík 1688.2 mg
 - Vláknina 18836.2 mg
 - Vitamín A 18836.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájenou na kostičky opečeme v hrnci, přidáme máslo a oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Necháme ji zesklovatět a vmícháme karí koření.
 - 
                                2
Očištěnou čekanku podélně rozpůlíme a odstraníme košťály. Puky omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli. Pokapeme citronovou šťávou a podusíme asi 5 minut. Poprášíme moukou, osmahneme, přilijeme vývar a zvolna povaříme dalších 5 minut.
 - 
                                3
Polévku osolíme, opepříme, osladíme a vmícháme zakysanou smetanu. Přidáme šunku nakrájenou na nudličky a krátce prohřejeme.
 - 
                                4
Hotovou polévku rozdělíme na talíře a posypeme nakrájenou řeřichou.
 - 
                                5
Podáváme s čerstvou bagetou.