Maďarská kuřecí prsíčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 353 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 396 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 141 mg
 - Draslík 1143.8 mg
 - Vláknina 5503.8 mg
 - Vitamín A 5503.8 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.3 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve větší pánvi rozpálíme olej a 10 minut na něm opékáme maso ze všech stran. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Papriku omyjeme, vyjmeme semínka a nakrájíme ji na proužky. Rajčata z konzervy necháme okapat a nasekáme je nadrobno.
 - 
                                2
Kuřecí prsa vyjmeme z pánve a osolíme. Do pánve dáme papriku, cibuli a dusíme je asi 3 minuty, dokud nezměknou.
 - 
                                3
Přidáme rajčata, vývar, mletou papriku a směs přivedeme k varu, pak přidáme maso a dusíme při mírné teplotě asi 10 minut.
 - 
                                4
Vmícháme smetanu, prohřejeme, ale už nevaříme. Osolíme, opepříme a přendáme na talíře. Ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.