Hrášek se šťovíkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 564 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 51.2 mg
 - Draslík 587.8 mg
 - Vláknina 14039.8 mg
 - Vitamín A 14039.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 64.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrášek vložíme do vařící osolené vody a povaříme asi 5 minut. Potom jej zchladíme studenou vodou.
 - 
                                2
V kastrolu na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, na kostičky pokrájenou cibuli. Přidáme hrášek a opékáme asi 5 minut. Vmícháme zakysanou smetanu, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi do zlatova.
 - 
                                4
Omytý šťovík necháme okapat, rozdělíme na talíře, obložíme hráškem s cibulí a před podáváním posypeme kostičkami slaniny.