Penne s houbami na smetaně
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
 - 500 g Žampiony čerstvé
 - 400 g Těstoviny konzumní
 - 50 ml Víno bílé
 - 250 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 1 hrst Petržel kudrnka
 - 2 špetka Muškátový oříšek
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 653 kcal
 - Sacharidy 83 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 440 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 48.2 mg
 - Draslík 476.3 mg
 - Vláknina 3708.7 mg
 - Vitamín A 3708.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 78.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvaříme těstoviny na skus a scedíme je.
 - 
                                2
Vedle ve velké pánvi rozehřejeme máslo a olej, orestujeme na něm na jemno nasekanou cibuli do sklovata a osmažíme na něm žampiony. Podlijeme vínem, smetanou, osolíme a okořeníme muškátovým oříškem. Chvíli povaříme a smetanu odlijeme vedle. Přidáme uvařené těstoviny a smícháme s na jemno nakrájeným řapíkatým celerem. Vše promícháme s houbovou omáčkou.
 - 
                                3
Na talíři pokrm posypeme parmezánem.