Penne s hovězím ragú a houbami

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 175 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Passata (drcená rajčata)
  • 400 g Těstoviny Penne
  • 20 g Sýr Parmezán
  • 7 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 7 g Majoránka
  • 800 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 710 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 747 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 112.2 mg
  • Draslík 328.1 mg
  • Vláknina 2600 mg
  • Vitamín A 2600 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso nakrájíme na kostky a opečeme ho na oleji dozlatova.

  • 2

    Cibuli, mrkev a celer nakrájíme a přidáme k masu. Opékáme, aby trochu změkly.

  • 3

    Poté přidáme žampiony. Chvilku podusíme.

  • 4

    Přidáme passatu, vývar, část majoránky a bobkový list. Osolíme, opepříme a dusíme 2 - 2,5 hod.

  • 5

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu.

  • 6

    Těstoviny podáváme přelité hovězím ragú, posypané parmezánem a majoránkou.

Komentáře k receptu