Zapékané vepřové kotlety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 330 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 282.5 mg
 - Draslík 437.5 mg
 - Vláknina 39.8 mg
 - Vitamín A 39.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kotlety omyjeme, maso do poloviny odřízneme od kosti, lehce naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. Kotlety zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji.
 - 
                                2
Opečené maso přendáme do zapékací mísy a zalijeme smetanou rozkvedlanou s vejci. Posypeme nastrouhaným sýrem a v silně vyhřáté troubě zapečeme.
 - 
                                3
Před podáváním položíme na každou porci kousek másla.
 - 
                                4
Vhodnou přílohou jsou opečené brambory a čerstvá zelenina.