Čokoládové semifreddo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 34 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 153.1 mg
 - Draslík 224.9 mg
 - Vláknina 6894 mg
 - Vitamín A 6894 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.9 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
185 ml smetany zahřejeme.
 - 
                                2
Mezitím smícháme 170 g cukru krupice, kakao, sherry brandy, žloutky a celou vzniklou směs přelijeme horkou smetanou, dobře promícháme.
 - 
                                3
Vzniklý krém dáme vařit, za stálého míchání a na mírném plameni necháme ztuhnut do hustšího krému, který se udrží na vařečce. Nesmí projít varem! Poté odstavíme a zakryté fólií necháme chladnout.
 - 
                                4
Vaječné bílky ušleháme v tuhý sníh.
 - 
                                5
Zbytek smetany ušleháme společně s moučkovým cukrem v tuhou šlehačku.
 - 
                                6
Uvařený čokoládový krém vmícháme opatrně do šlehačky, poté přidáme ušlehaný sníh z bílků, velmi jemně vmícháme nasekané oříšky.
 - 
                                7
Takto připravený krém nalijeme do formy na biskupský chlebíček o objemu 1500 ml. Formu předtím vyložíme alobalem. Vršek krému zakryjeme taktéž alobalem a dáme mrazit na 24 hodin do mrazničky.
 - 
                                8
Před servírováním necháme 5 minut odstát, poté rozkrájíme na plátky.