Jemný hráškový krém se salátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 228 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 63 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 139.1 mg
 - Draslík 315.9 mg
 - Vláknina 13040.6 mg
 - Vitamín A 13040.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 37.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hlubší pánvi nebo hrnci rozpustíme máslo. Přisypeme nakrájenou cibuli a smažíme asi 3 minuty doměkka. Poté přidáme hrášek a za stálého míchání smažíme, dokud se nezačne lesknout a nedostane sytě zelenou barvu.
 - 
                                2
Omyté, oloupané jablko a opraný salát nakrájíme nadrobno a přidáme k hrášku, zalijeme vodou a zvolna vaříme cca 10-15 minut, dokud hrášek nezměkne. Čerstvý hrášek je třeba vařit déle, než hrášek mražený. Po důkladném povaření opatrně slijeme do mixéru a umixujeme směs na jemný krém, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
 - 
                                3
Na závěr smícháme žloutky se smetanou a šálkem polévky, vlijeme do polévky a vaříme na mírném ohni, dokud polévka nezačne vřít. Ihned podáváme s krutony, ozdobíme mátou.