Jahodová zmrzlina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
 - Sacharidy 108 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 13 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 106 g
 - Cholesterol 20.3 mg
 - Draslík 307.8 mg
 - Vláknina 8000 mg
 - Vitamín A 8000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 117.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 50.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Několik jahod si ponecháme na dozdobení, zbytek odstopkujeme a propasírujeme přes síto.
 - 
                                2
V kastrolu přivedeme k varu 350g cukru se 2 lžícemi vody, přidáme želatinu namočenou do studené vody, odstavíme a mícháme, dokud se želé nerozpustí. Poté přidáme do směsi jahodové pyré a vanilkový cukr. Důkladně promícháme a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Mezitím ušleháme ze smetany a zbylého cukru tuhou šlehačku a přimícháme do jahodové směsi ve chvíli, kdy začne tuhnout. Formu lehce vymažeme, nalijeme směs, přidáme několik menších jahod a mrazíme 4-5hodin.
 - 
                                4
Zmrazený dezert vyklopíme na mísu a dozdobíme zbylými jahodami. Ihned podáváme.