Zeleninové lasagne se zakysanou smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 795 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 138 g
 - Sodík 564 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 37.6 mg
 - Draslík 488.6 mg
 - Vláknina 9722.3 mg
 - Vitamín A 9722.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata spaříme, oloupeme, nahrubo nasekáme. Zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Na 3 lžících másla podusíme rajčata, mrkev, cuketu a hrášek asi 5 minut. Podle chuti osolíme, opepříme a pod pokličkou povaříme 15 minut.
 - 
                                3
Potom do zeleniny vmícháme 200 g zakysané smetany.
 - 
                                4
Do zapékací mísy vrstvíme střídavě zeleninu a lasagne. Potřeme zbylou smetanou, posypeme nastouhaným sýrem.
 - 
                                5
Pokrm zapékáme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Před podáváním posypeme nakrájenou pažitkou.