Kachna po bádensku
Suroviny
- 50 g Hrozinky
 - 150 g Jablka
 - 1500 g Kachna mražená
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 125 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 300 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Žemle tuková
 - 4 cl Slivovice
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 4 polévková lžíce Petržel - nať
 - 6 polévková lžíce Želé rybízové
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1646 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 146 g
 - Sodík 512 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 85.8 mg
 - Draslík 208.3 mg
 - Vláknina 3488.5 mg
 - Vitamín A 3488.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 49.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kachnu potřeme kořením. Troubu předehřejeme na 225°C. Housku vymačkáme. Jablka omyjeme. Z jednoho jablka vykrojíme jádřinec, dužinu nahrubo nastrouháme a přidáme k housce. Smícháme s vejcem, korintkami a petrželkou, osolíme a opepříme. Kachnu naplníme nádivkou. Otvor uzavřeme párátky.
 - 
                                2
Kachnu vložíme do pekáče a zalijeme 300 ml vařící vody.
 - 
                                3
V předehřáté troubě pečeme při 225°C asi 1 a 1/2 hodiny, občas poléváme vypečenou šťávou nebo vodou.
 - 
                                4
Kachnu vyjmeme. Vypečenou šťávu povaříme se smetanou a ochutíme slivovicí. Ze zbývajících jablek odstraníme jádřince. Jablka nakrájíme na silné plátky, podusíme na másle, naplníme rosolem z černého rybízu a podáváme ke kachně.