Mrkvová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 147 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 306 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 10.4 mg
 - Draslík 138.6 mg
 - Vláknina 9388.2 mg
 - Vitamín A 9388.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozpálíme olej a orestujeme na něm nasekanou jarní cibulku. Přidáme mrkev nakrájenou na kostičky a podusíme. Poté přilijeme zeleninový vývar a provaříme, dokud mrkev nezměkne.
 - 
                                2
Směs rozmixujeme, vmícháme zakysanou smetanu, dochutíme solí a kajenským pepřem a promícháme.