Polévka z kapra na maďarský způsob
Suroviny
- 800 g Kapr obecný
 - 200 ml Smetana jihočeská zakysaná15%
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 3 ks Brambory
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Rajčata
 - 2 ks Paprika zelená
 - 1.5 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 318 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 138 mg
 - Draslík 1162.6 mg
 - Vláknina 6667 mg
 - Vitamín A 6667 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47.9 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Půlku kapra i hlavu očistíme, cibuli nakrájíme na plátky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na tenké nudličky, spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena a rajčata nakrájíme na kostičky, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Na oleji s máslem osmažíme cibuli, poté k ní rychle přimícháme obě papriky a odstavíme.
 - 
                                3
Zeleninu vložíme do většího hrnce s vodou, osolíme, přilijeme cibuli s paprikou a vaříme zhruba deset minut, poté přidáme kapra a vaříme, dokud není maso měkké, tedy asi patnáct minut. Poté maso z polévky vyjmeme, do vývaru přidáme brambory a vaříme, až jsou brambory měkké. Do hotové polévky vložíme pečlivě obrané maso, nekrájíme. Maso necháme chvíli prohřát.
 - 
                                4
Polévku podáváme s kysanou smetanou, kterou servírujeme přímo na talíře.