Krémová polévka z rybího filé (nebo z kapra)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 200 g Kapr obecný
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Sůl
  • 10 g Petržel - nať
  • 60 g Zelenina kořenová
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 2 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 141 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 926 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 24.6 mg
  • Draslík 207.2 mg
  • Vláknina 804 mg
  • Vitamín A 804 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchané, očištěné a opláchnuté ryby mírně osolíme a podusíme na třetině dávky másla. Potom ryby vykostíme a se zbylou šťávou prolisujeme hustým cedníkem.

  • 2

    Cibuli a zeleninu nakrájíme na jemné nudličky a osmahneme na další třetině másla.

  • 3

    Dávku prosáté mouky za občasného míchání opražíme na sucho a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem.

  • 4

    Uvedeme do varu a za občasného prošlehání vaříme nejméně půl hodiny.

  • 5

    Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme hustým cedníkem.

  • 6

    Nakonec do polévky vložíme osmahnutou zeleninu a prolisované rybí maso, zjemníme zbylým máslem a krátce převaříme.

  • 7

    Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře k receptu