Cannelloni s kuřetem
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 500 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 60 g Sýr Parmezán
 - 9 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 3 g Muškátový oříšek
 - 40 g Bazalka
 - 20 g Oregano čerstvé
 - 400 g Sýr Ricotta
 - 200 g Cannelloni
 - 50 g Mozzarella
 - 100 ml Ocet vinný
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.41 dl Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1329 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 98 g
 - Sodík 1393 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 386 mg
 - Draslík 768.3 mg
 - Vláknina 1399.5 mg
 - Vitamín A 1399.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V nekovové míse smícháme ingredience na marinádu - ocet, olivový olej, prolisovaný česnek, sůl a kuřecí maso nakrájené na kostky. Zakryjeme fólií a necháme 30 minut v lednici uležet.
 - 
                                2
Mezitím v hrnci rozpustíme máslo, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, dáme špetku muškátového oříšku a zahříváme za stálého míchání, až směs zhoustne. Vmícháme strouhaný parmezán a odstavíme.
 - 
                                3
Marinované maso opečeme na rozpálené pánvi na oleji dozlatova a přendáme do velké mísy. Přidáme ricottu, vejce, nasekanou bazalku a oregano, vše důkladně promícháme a směsí naplníme canneloni. Do vymazaného pekáčku nalijeme polovinu sýrové omáčky, na ni poklademe cannelloni a zalijeme zbytkem omáčky. Posypeme mozzarellou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
 - 
                                4
Podáváme ozdobené lístky bazalky.