Krkonošská polévka s višněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 652 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 40 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 425.2 mg
 - Draslík 299.6 mg
 - Vláknina 5502.3 mg
 - Vitamín A 5502.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.8 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté zralé višně vypeckujeme, dáme vařit do 2 litrů vody s cukrem, skořicovým cukrem, hřebíčkem a jemně nastrouhanou citronovou kůrou.
 - 
                                2
Do smetany rozmícháme Maizenu a když je ovoce měkké, zamícháme ji do ovocné polévky, kterou ještě za stálého míchání povaříme 2 minuty. Nakonec ochutíme citronovou šťávou.
 - 
                                3
Do každého talíře dáme čerstvý žloutek, zalijeme višňovou polévkou a podáváme.