Selské brambory s klobásou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1018 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 93 g
 - Sodík 959 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 187.7 mg
 - Draslík 615.2 mg
 - Vláknina 8582.5 mg
 - Vitamín A 8582.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté brambory uvaříme ve slupce v 1 litru vody. Vaříme je přibližně 25 minut. Brambory slijeme, vychladlé oloupeme, nakrájíme na kolečka a dáme do mísy, osolíme je (1 lžička) a promícháme. Klobásu též pokrájíme na kolečka.
 - 
                                2
V misce vyšleháme vejce se smetanou a 0.5 lžičkou soli a pepřem. Špek nakrájíme na nudličky. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme. Očištěnou cibuli pokrájíme na tenké kroužky.
 - 
                                3
V pánvi na lžíci sádla rozpustíme špek. Přidáme cibuli, promícháme, podusíme a přidáme kolečka klobásy. Vše osmažíme dozlatova. Zapékací mísu vytřeme 1 lžící sádla, na dno položíme 1/2 nakrájených brambor, na ně navrstvíme klobásovou směs a na ni položíme zbývající brambory.
 - 
                                4
Vše zalijeme rozšlehanými vejci a mísu dáme do předehřáté trouby. Brambory pečeme přibližně 25-35 minut dozlatova.
 - 
                                5
Rozdělíme je na porce a posypeme pažitkou. Podáváme s nakládanými okurkami.