Dušené maso z polévky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 217 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 395 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 72.5 mg
 - Draslík 171 mg
 - Vláknina 3685 mg
 - Vitamín A 3685 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, necháme zpěnit. Přidáme nakrájené houby a orestujeme.
 - 
                                2
Vařené maso z vývaru pokrájíme na kostičky, přidáme k houbám a zakryté necháme pozvolna dusit 30 minut. Podléváme trochou vody vždy, když už je šťáva skoro vyvařená. Osolíme, opepříme, zalijeme smetanou smíchanou s moukou a ještě necháme povařit do zhoustnutí.