Květákový salát po indicku
Suroviny
- 200 g Fazolové lusky zelené
 - 100 g Zakysaná smetana
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 1 kávová lžička Olej sezamový
 - 1 ks Květák
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Šalotka
 - 1 hrst Sezam - semena
 - 1 hrst Máta
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1 dl Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 - 3 polévková lžíce Mléko kokosové
 - 1 polévková lžíce Arašídová pomazánka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 103 g
 - Sodík 322 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 14.7 mg
 - Draslík 1154.6 mg
 - Vláknina 17776 mg
 - Vitamín A 17776 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 142.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistěný, opláchnutý a na růžičky rozebraný květák vaříme v osolené vodě 8 až 10 minut.
 - 
                                2
Očistíme fazolky a 5 minut je vaříme v osolené vodě.
 - 
                                3
Mrkev omyjeme, oškrábeme, nakrájíme podélně na tenké plátky a potom ještě na jemné nudličky, krátce povaříme.
 - 
                                4
Zálivku připravíme tak, že nejprve oloupeme šalotku a česnek, obojí jemně nasekáme a smícháme s arašídovou pastou, kokosovým mlékem a zakysanou smetanou. Při míchání postupně přidáváme kari, pepř, sůl, citronovou šťávu a olej.
 - 
                                5
Uvařenou, vychladlou zeleninu se zálivkou promícháme a necháme odležet. Nakonec salát posypeme sezamovými semeny a ozdobíme lístky máty.