Ovocná letní žemlovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1076 kcal
 - Sacharidy 165 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 1226 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 163 g
 - Cholesterol 82.5 mg
 - Draslík 815 mg
 - Vláknina 36650 mg
 - Vitamín A 36650 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 73.5 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Směs letního ovoce promícháme v kastrolu s cukrem, zalijeme vodou a pozvolna zahříváme do fáze, kdy ovoce začne měknout a pouštět šťávu. Povaříme 2 minuty a přecedíme přes jemné síto, abychom zachytili všechnu šťávu.
 - 
                                2
Z plátků toastového chleba odkrojíme kůrku a plátky nakrájíme na proužky. Formu nebo pekáček vyložíme potravinářskou fólií, proužky chleba namáčíme do šťávy z ovoce a klademe těsně vedle sebe do pekáče. Na chleba rozvrstvíme ovoce a zakryjeme další várkou chleba namočeného ve šťávě. Přikryjeme druhou fólií a zatížíme talířky nebo prkénkem a dáme přes noc do lednice vychladit.
 - 
                                3
Z vychlazené žemlovky sejmeme vrchní fólii a žemlovku vyklopíme na tác s okrajem. Rozkrojíme na jednotlivé porce a podáváme se šlehačkou.