Chřestový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 173 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 164 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 143.1 mg
 - Draslík 315 mg
 - Vláknina 5614.8 mg
 - Vitamín A 5614.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.9 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chřest omyjeme, oloupeme, odkrojíme dolní čtvrtiny a pokrájíme na kostičky. Zbytek chřestu pokrájíme na plátky. Chřestové kostičky uvaříme v osolené vodě, poté slijeme, chřest rozmixujeme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Potom do pyré vmícháme vejce a smetanu, osolíme a opepříme. Pažitku omyjeme a pokrájíme na drobné kousky.
 - 
                                3
Plátky chřestu osmahneme na másle, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme do změknutí.
 - 
                                4
Zapékací mističky naplníme částí mixovaného chřestu, přisypeme chřest podušený a překryjeme další vrstvou pyré.
 - 
                                5
Nákyp necháme zapéct v troubě 40 minut při 160°C ve vodní lázni. Servírujeme posypaný sekanou pažitkou.