Pošumavská kulajda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 238 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 501 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 155.2 mg
 - Draslík 699 mg
 - Vláknina 6025.5 mg
 - Vitamín A 6025.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přibližně půl hodiny před vařením promyjeme 15-17 g sušených hub, dáme je do misky a zalijeme vodou (2 dl). Necháme je bobtnat 30 minut.
 - 
                                2
Oloupeme a omyjeme brambory. Nakrájíme je na kostičky, dáme do hrnce s 8 dl vody, 1.5 lžičkou soli a kmínem. Houby i s vodou přidáme k bramborám a společně je vaříme 20 minut.
 - 
                                3
Poté přilijeme kysanou smetanu, ve které jsme rozkvedlali vejce s pepřem. Vaříme další 3-4 minuty, přimícháme omytý, drobně pokrájený kopr s pažitkou, polévku podle chuti dosolíme a podáváme.