Uzená krkovička s mandlovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 22.5 mg
 - Draslík 74.3 mg
 - Vláknina 2505 mg
 - Vitamín A 2505 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.9 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uzenou krkovičku vložíme do hrnce s vodou a vaříme asi 15 minut, potom vodu slijeme, dáme novou a dovaříme maso doměkka. V rendlíku usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem(asi 2 dl) z uzeného, opepříme a necháme povařit. Zalijeme smetanou, přidáme nastrouhaný křen a nasekané mandle a už jen velmi krátce povaříme. Vařenou krkovičku necháme okapat na cedníku, nakrájíme na plátky a podáváme s hotovou omáčkou.