Šumavské krupicové noky s borůvkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 423 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 180 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 151.2 mg
 - Draslík 88.2 mg
 - Vláknina 3265.5 mg
 - Vitamín A 3265.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 45.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Borůvky pečlivě přebereme a v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou. Borůvky dáme do hrnce s 1 dl vody, přimícháme cukr, skořici, lžíci másla a špetku soli, a borůvky rozvaříme. V hrnku rozmícháme Solamyl s třemi lžícemi vody a zahustíme borůvkovou směs v hrnci, kterou pak ještě zjemníme přimícháním smetany.
 - 
                                2
Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.
 - 
                                3
Zbylé máslo v míse utřeme se žloutky a tvarohem, pak přimícháme dětskou krupičku a nakonec sníh z bílků. Z těsta vykrajujeme namočenou lžící noky, které ve vařící osolené vodě uvaříme doměkka.
 - 
                                4
Uvařené noky rozložíme na servírovací talíře, polijeme borůvkovou omáčkou a podáváme.